Welke sportschoenen moet ik aanschaffen voor de trainingen? - Website van SV KennemerRand

Logo KennemerRand
Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media

Welke sportschoenen moet ik aanschaffen voor de trainingen?

Lees verder > Lees verder FAQ
Schoenen voor binnen

Sportschoenen met voldoende zijwaartse steun. De zool mag geen zwarte strepen veroorzaken op de sportvloer. In verband met de hygiëne mogen deze schoenen niet buiten worden gedragen! Dus: neem je schoenen mee naar de training en trek ze daar pas aan.

Schoenen voor buiten

Het ideale model hardloopschoen is afhankelijk van meerdere variabelen: man/vrouw, bouw van de voet, gewicht, aantal te lopen kilometers per week en de ondergrond waarop hoofdzakelijk wordt gelopen. Raadpleeg hiervoor ook de website van www.runinfo.nl/hardloopschoenen.  Daarnaast zijn er aparte wandel- en nordicwalkingschoenen ontwikkeld. De afwikkeling van de voet is immers  bij hardlopen en wandelen anders. Koop voor de (nordic) wandeltrainingen liever geen hoge schoenen, de bewegingsvrijheid van de enkel wordt daarin belemmerd en het is moeilijker om diverse oefeningen te doen. Er zijn buitenschoenen te koop van Goretex, een waterafstotend materiaal, die bescherming bieden tegen vocht en er ook voor zorgen dat je geen zand in je schoenen krijgt. Raadpleeg voor meer informatie ook de website  www.wandelschoenen.info

Algemeen

De kwaliteit van sportschoenen, met name de schokdemping,  gaat na een aantal jaren ook bij matig  gebruik fors achteruit. Bedenk dat een goede sportschoen in hoge mate helpt bij het voorkomen van klachten en blessures!


SV KennemerRand @2019      Bijgewerkt op 19-10-2019

Terug naar de inhoud