Wordt naar verwezen vanuit Winterprogramma - Website van SV KennemerRand

Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media
Binnentraining
Ook binnen kun je aan je conditie werken. Je maakt daarbij gebruik van moderne fitnessmaterialen. Kracht, techniek en rompstabiliteit (core stability) krijgen veel aandacht.

Fitness training

Onze fitnesstraining is ook een uitstekende voorbereiding voor je wintersportvakantie (denk aan je bovenbenen die het dan zwaar te verduren krijgen!), maar ook heel geschikt als je gewoon wilt werken aan conditieverbetering en versterking van de spieren.
Veel mensen zien de binnentraining als een goede aanvulling op de buitentraining.
Je kunt op je eigen niveau meedoen en bent toch niet individueel bezig. Integendeel, het sporten in een (vaste) groep met deskundige begeleiding werkt stimulerend.
De training wordt in het winterseizoen (vanaf eind september) op maandagavond en donderdagavond gegeven in een gymzaal van het Coornhertlyceum.

Winterfit low impact training

Voor iedereen die het om wat voor reden dan ook wat rustiger aan wil doen en zijn spieren en gewrichten wil ontzien.
Wie knie- of heupproblemen heeft of andere klachten zoals artrose, hoeft niet te stoppen met sporten. Immers, rust roest! Gewoon in een groep trainen blijft mogelijk, maar wel met een minder belastend programma.

Bij de training wordt gewerkt aan kracht, stabiliteit en rompstabiliteit maar zonder sprongvormen en hardlopen. En toch net zo intensief als de andere binnentrainingen! Coördinatie-, kracht- en balansoefeningen en een goede houding zijn kernkwaliteiten voor een fit lichaam. Er is veel aandacht voor een juiste uitvoering van de bewegingen om daarmee optimaal rendement van de oefening te behalen.

De winterfit low impact trainingen zijn bedoeld voor jong en oud, man en vrouw, groot en klein. Iedereen die in groepsverband binnen willen trainen zonder daarbij te zwaar belast te worden.
Door te variëren in tempo, uitvoering en bewegingsuitslag zijn de trainingen net zo intensief als andere trainingen, maar ze zijn minder belastend voor de gewrichten omdat er geen sprongoefeningen worden gemaakt en er niet wordt hardgelopen.
Diverse materialen worden ingezet en tijdens het trainen is er ondersteuning van muziek.

Kortom, iedereen die op een verantwoorde manier aandacht wil geven aan zijn of haar lichaam, maar lichamelijke klachten heeft, kan hier terecht.
Er wordt veel aandacht gegeven aan een juiste uitvoering van de bewegingen om daarmee optimaal rendement van de oefening te behalen.
Coördinatie-, kracht-, balansoefeningen en een goede houding zijn kernkwaliteiten voor een fit lichaam.

De binnentrainingen worden gegeven door Mette van der Ven in de gymzaal van het Coornhert Lyceum.

De binnentrainingen gaan in de hersftvakantie gewoon door!

De ingang van de gymzaal vind je via de speciale ingang links naast de oude hoofdingang van de school aan de Claus Sluterweg in Haarlem. De Claus Sluterweg loopt evenwijdig aan de Randweg.
Zie onderstaande situatie-afbeeldingen.

SV KennemerRand - Bijgewerkt op 19-1-2022

Terug naar de inhoud